ЗАСІДАННЯ РАДИ УКРАЇНСЬКОЇ НОТАРІАЛЬНОЇ ПАЛАТИ У РОЗШИРЕНОМУ СКЛАДІ

ЗАСІДАННЯ РАДИ УКРАЇНСЬКОЇ НОТАРІАЛЬНОЇ ПАЛАТИ У РОЗШИРЕНОМУ СКЛАДІ

Обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про нотаріат» стало головною темою, внесеною на обговорення розширеного засідання Ради Українською нотаріальної палати, яке відбулося 22 вересня 2011 року. Участь у засіданні взяли члени Ради УНП, керівники та представники її регіональних відділень і колективних членів, а також запрошені гості – керівники Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України.
Відкриваючи засідання, Президент Української нотаріальної палати Людмила Павлова поінформувала присутніх про результати візиту до України делегації Комісії з міжнародного нотаріального співробітництва Міжнародного Союзу Нотаріату та висновки делегації.
Учасники засідання заслухали інформацію віце-президента УНП, директора Департаменту нотаріату, банкрутства та функціонування центрального засвідчувального органу Міністерства юстиції України Катерини Чижмарь про зміни, які пропонуються до чинного Закону України «Про нотаріат» вже найближчим часом. Вона зазначила, що ці зміни торкнуться, зокрема, таких питань, як допуск до нотаріальної професії, статус помічника нотаріуса, створення органів професійного самоврядування нотаріусів, оплати нотаріальних дій, сплати приватними нотаріусами податку, введення обов’язкових до виконання правил професійної етики тощо.
Учасники засідання Ради отримали на розгляд також проект Порядку вчинення нотаріальних дій. Президент Української нотаріальної палати Людмила Павлова закликала присутніх обговорити проекти зазначених нормативно-правових актів з нотаріусами відповідних регіонів та до кінця наступного тижня надіслати на адресу Палати свої конструктивні зауваження та пропозиції для подальшої системної роботи над проектами.
Учасники засідання взяли активну участь в обговоренні змін, які будуть внесені до Закону України «Про нотаріат», та одноголосно підтримали даний законопроект як такий, що є об’єктивним та відображає інтереси і загальні погляди представників нотаріальної спільноти.